Две по-дълги ваканции предвижда Министерството на образованието и науката през новата

...
Две по-дълги ваканции предвижда Министерството на образованието и науката през новата
Коментари Харесай

Кога и какви ще са ваканциите за учебната 2024/25 г.

Две по-дълги ваканции предвижда Министерството на образованието и науката през новата образователна година. Предложението е оповестено за публично разискване на уеб страницата на ведомството и е отворено за мнения и оферти от всички заинтригувани страни.

В календара са отразени условията за тъкмо избран брой образователни дни за обособените випуски, а дните на ваканциите още веднъж се трансформират по отношение на предходната година.

Графикът позволява по-дълга зимна почивка от 13 дни (24.12.2024 година - 05.01.2025 година вкл.) за сметка на три дни отмора при започване на ноември (01.11. 2024 година – 03.11.2024 г.) и само един (04.02.2025 г.) между двата образователни периода.

Следваща ваканция от 10 поредни неучебни дни ще могат да употребяват учениците от 1 до 11 клас в интервала 12 април – 21 април, а дванайсетокласниците ще имат 5 дни почивка – от 17 април до 21 април.

По традиция неучебни ще са дните, в които се организират държавните зрелостни изпити и националните външни оценявания за 7 клас.

Матурата по български език и литература се планува да се организира на 20 май, а тази по профилиращ предмет или специалност – на 22 май.

МОН предлага изпитите от националното външно оценяване в 7 клас да са на 18 юни (по български език и литература) и на 20 юни (по математика).

Както и до момента образователни ще са дните, в които се организира национално външно оценяване в 10 и 4 клас. За десетокласниците изпитите по български език и математика ще се проведат надлежно на 13 и 16 юни, а за четвъртокласниците на 29 и 30 май. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР